Mnohokrát jsme se při návrhu a komunikaci se zákazníkem setkali s poznámkou "já si to udělám doma sám", "koupím i regál v unihobby a dám si jej do auta" nebo "kamarád mi to svaří jak budu potřebovat". Ano, i tohle je možnost a mnohdy si myslíme, že je to levnější varianta. Připravili jsme si pro vás tedy článek o tom, kde si vysvětlíme, že levnější způsob se může mnohdy několikanásobně prodražit.

PROFESIONÁLNÍ VESTAVBA vs. HOME-MADE REGÁL

1. Co je vlastně ekonomičtější?

Mohlo by se zdát, že postavit si vlastní regál může být levnější, ale obvykle tomu tak není. Nákup kompletního regálového systému do dodávky je z dlouhodobého hlediska ekonomičtější. Například naše regály a dílenské vestavby pro vozidla lze znovu použít v době, kdy si koupíte novou dodávku - narozdíl od podomácku vyrobených regálů, které jsou mnohdy vyrobeny ze dřeva nebo univerzálního řešení z velkoobchodu. Materiál, ze kterého jsou naše vestavby vyrobeny vykazuje dloudobou kvalitu - oproti dřevu nebo plechu, ze kterých jsou home-made regály většinou vyrobeny. Důležitým faktorem je také výměna náhrádních dílů - pokud se vám poškodí někter z dílů vestavby, lze jej lehce nahradit za nový. Což u domácích regálů většinou nelze a pokud ano, tak velmi složitě. Je potřeba si také říct, že materiál na výrobu home-made regálu stojí peníze, a čas, který strávite nad výrobou takového regálu musíte také započítat. A výsledek nebude nikdy takový jako u profesionální vestavby nebo regálu. Regálové systémy pro vozidla od System Edström jsou navrženy tak, aby udržely vaše vybavení v bezpečí a vaše nářadí si zachovalo vysokou kvalitu, což vám také dlouhodobě šetří peníze.

2. Homologace a zápis vestavby a regálu do technického průkazu

Jeden z nejdůležitějších faktorů, proč byste měli zvolit variantu profesionálního řešení oproti home-made regálu je homologace a zápis vestavby do velkého TP vozidla. Málokdo si uvědomuje, že pokud regál nebo vestavbu ukotvíte jakýmkoliv způsobem do konsktrukce vozidla, stává se z tohoto příslušenství součást vozidla a musí zapsána v technickém průkazu vozidla. Samozřejmě nemůžete zapsat do vozidla jen tak nějaký regál nebo vestavbu. Systém, který je do vozidla instalován musí mít homologaci Ministerstva dopravy ČR, musí být schválen bezpečnostním institutem pro kontrolu vozidel a příslušenství (u nás např. společnost DEKRA) a teprve tehdy proběhne řádné schválení k homologaci tak, aby tento systém mohl být do technického průkazu zapsán. Pokud není vestavba nebo regál zapsán v TP vozidla, může nastat problém při silniční kontrole, na kontrole STK nebo při nehodě, kterou způsobí řidič vozidla, ve kterém je regál nainstalován a není zapsán v TP vozidla - pojišťovny tyto pojistné události rády neproplácejí z důvodu, že vozidlo nevyhovuje technické způsobilosti. Tímto se vracíme zpátky k bodu č.1 - na pokutách a v případě řešení pojistné události vás může levný home-made regál vyjít pěkně draho - až mnohonásobně dráž, než profesionální vestavba.

3. Bezpečnost

Úložné regály pro vozidla od dodavatele jsou mnohem bezpečnější pro vás, vaše vozidlo, a také nářadí a materiál. Při prudkém brždění nebo při srážce s jiným vozidlem musí vaše nástroje zůstat na svém místě. Podomácku vyrobené regálové systémy pro dodávky jsou obvykle vyrobeny ze dřeva a tenkých materiálů a nejsou bezpečné pro těžké nástroje. System Edström své produkty testuje v nárazových testech, aby řidič, nářadí a materiál zústali v bezpečí.

4. Klíčové vlastnosti

Je obtížné přesně vědět, co od svého regálového systému potřebujete, a proto přichází na řadu profesionální rada. Efektivita, ergonomie, maximální možnosti skladování, zatížení vozidla a bezpečnost jsou některé z faktorů, které byste měli mít na paměti. Naše vestavby a náš tým vám může pomoci se vším, co potřebujete pro bezpečnou a efektivní přepravu vašeho nářadí a materiálu.

5. Design a účinnost

S profesionálním systémem budete vypadat jako opravdový profesionál. Na vašeho zákazníka zapůsobíte určitě jinak s profesionální vestavbou nebo regálem, než s dřevěnými poličkami. A navíc upřímně - kdo by si do své nové krásné dodávky chtěl namontovat nevzhledný kus dřeva nebo plechu? Musíme také zmínít účinnost systému - díky mnoha příslušenstvím, které k vestavbám dodáváme, bude váš čas a efektivita při práci mnohem vyšší.

Shrnutí:

Na první pohled se může zdát, že home-made regály budou levnější. Z dlouhodobého hlediska a z výše uvedených důvodů tomu tak ovšem není. Investice do profesionální vestavby je investicí, která jde dlouhou dobu s vámi a vaší firmou. Pokud si vyberete náš úložný systém do své dodávky získáte tím mnoho benefitů, které rozhodně s home-made řešením nikdy nebudete mít. A nezapomeňte - umíme vymyslet jednoduché policové řešení, stejně tak řešení pro náročnější uživatele.

Produkty testované při nárazu: Upřednostňujeme vaši bezpečnost a poskytujeme bezpečné produkty, které vás udrží v bezpečí na silnici.

Flexibilita: Svůj systém můžete vždy upgradovat a všechny vestavby a regály lze doplnit o další položky a příslušenství.

Nákladově efektivní: Využitím veškerého prostoru a přizpůsobením systému vašim potřebám získáte nákladově efektivnější systém skladování vozidel.

60 let zkušeností: System Edström mají dlouholeté zkušenosti, které nám umožňují řešit všechny problémy bezpečným a efektivním způsobem.

Dlouhá životnost: Naše produkty vydrží mnoho let a lze je používat, i když vyměníte své vozidlo za nové.